Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δημήτρης Βιρτσιώνης (συμμετοχή στο 5ο Reperaz Τέχνης και Αντικειμένων)

Ο Δημήτρης Βιρτσιώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η κλίση του προς την καλλιτεχνία φάνηκε νωρίς και μοιράστηκε ανάμεσα στην εικαστική έκφραση και τη μουσική. Οι μικρογλυπτικές ποιότητες του κοσμήματος, καθώς και η χρηστική του διάσταση τον κέρδισαν και έτσι μαθήτευσε από μικρή ηλικία δίπλα σε καταξιωμένους χρυσοχόους και κατέκτησε σε βάθος τις τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. 

Εργάστηκε για περισσότερα από 15 χρόνια σε εργαστήρια ως τεχνίτης, σχεδιαστής και κατασκευαστής μοντέλων. Το 2010 δημιούργησε το δικό του εργαστήριο και το 2012 το μετέφερε στην πόλη της Καλαμάτας, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να είναι κοντά στη θάλασσα, βασική πηγή εμπνευσής τόσο για τα κοσμήματα, όσο και για τη μουσική του, που διατηρεί πάντα σημαντική θέση στη ζωή του. 

Ο Δημήτρης Βιρτσιώνης είναι ταυτόχρονα έμπειρος τεχνίτης και καινοτόμος σχεδιαστής.
Αγαπά τις καθαρές φόρμες τόσο στη γεωμετρική έκφρασή τους όσο και στην οργανική τους ανάπτυξη όπως αυτή απαντάται στη φύση. Σχεδιάζει και υλοποιεί σειρές μοναδικών κοσμημάτων εξολοκλήρου κατασκευασμένα στο εργαστήριο του με παραδοσιακές τεχνικές. 

Τα υλικά που χρησιμοποιεί ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση. Έτσι ο χρυσός και το ασήμι εναλλάσονται με χαλκό και μπρούτζο και συνδυάζονται με πολύτιμους και μη λίθους, μαργαριτάρια, αλλά και απλά βοτσαλάκια. Με τη χρήση του σμάλτου προσθέτει χρώμα και διαφάνεια στις δημιουργίες του και την παλέτα του συμπληρώνουν φαινομενικά ευτελή υλικά, όπως κλωστές και υφάσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου